Fjärde gången gillt? Ja, så skulle man kunna säga för Jóhann Rúnar Skúlason och Hnokki frá Fellskoti. I storartad stil vann de både fyrgången (8.67) och tölt-klassen (9.33!)! Ett fantastiskt ekipage som får det att se så lekande lätt ut! Hatten av Jóhann – man kan inte bli annat än imponerad och årets Feather Price Senior var välförtjänt!

Vignir och Hera – Show fyrgång

 

Bernt & Terna

Glada pristagare!

Det fanns även många andra stjärnor i ishallen denna dag! Oerhört imponerande var de två (snart) 6-åriga stona Hera från Backome (tvåa i fyrgången med poängen 8.22) och Terna fra Kleiva (trea i tölten med poängen 8.33), snyggt visade av Vignir Jónasson och Bernt Severinsen. Dessa två ston kommer vi garanterat få se mycket mer av i framtiden! Bland topp 3 i respektive gren kan också nämnas Vignir Jónasson – denna gång på Viking från Österåker som slutade tvåa i tölten med poängen 8.39 samt danskan Stina LarsenKara fra Slippen som blev trea i fyrgången med poängen 7.89. Vår egen stjärna (och en av initiativtagarna till Tölt on Ice) – Kristján ”Stjani” Magnússon red till sig en plats i A-finalen i Tölt Elit tillsammans med den oerhört maffiga Hervar frá Hamarsey. Han slutade på en mycket välförtjänt 5e plats med finfina poängen 8.00! Way to go Stjani!

Pierre Sandsten-Hoyos

Pierre och Sjór & Elsa & Kopar, Tölt YR

I ungdomsklassen vann Pierre Sandsten-Hoyos på nya hästen Sjór frá Oddgeirshólum. De var i en klass för sig och vann med poängen 7.78. Tvåa blev norskan Caroline Gleditsch HolstadSálmur fra Ytra-Skördugili (6.83) och trea blev Charlotta RydinRodi frá Gardi (6.72). Pierre vann även Feather Price för sin fina ridning. Det ska bli kul att få följa detta ekipage kommande säsong.

Finnur & Tryggvi, B-final Tölt

 

Det var MÅNGA fina ekipage denna dag! Totalt 79 starter. Vill du se alla resultat så klicka här.

Henning kör vågen

Henning Drath är en riktig stämningshöjare i speakerbåset och i år fick han hjälp av blixtinkallade Johannes Larsson som gjorde ett superbt jobb! På isen hade vi 5 st FEIF-domare som fick äran att dela ut både 9’or och 10’or och då måste det ju vara roligt på jobbet!

På marknadsgatan fanns det 34 utställare (nytt rekord!) och bredden av utbudet var stort. Vi tror och hoppas att både utställare och shoppare var lika nöjda 🙂

Våra sponsorer gör det möjligt att kunna arrangera en tävling i den här klassen. Stort tack till dom! De flesta har hängt med alla 4 år! Du ser dom här på hemsidan, besök gärna deras hemsidor!

Ca 1500 personer kom och var med och skapade den magiska stämningen i ishallen. Ett 70-tal funktionärer gjorde ett superjobb (tack, tack, tack!)!

Vi är en sammansvetsad kärna med en riktig eldsjäl till tävlingsledare i Carina. Vi känner alla en stor stolthet över detta evenemang och tycker att slitet är värt det 🙂

Tölt on Ice kommer nu att ta en paus, det blir ingen tävling nästa år. Men vi lämnar ändå dörren öppen för att det kan bli någon form av tävling även 2019.

ett stort tack till var och en av er som var med och gjorde Tölt on Ice till vad det blev! På återseende!

Foto: Sofie Lahtinen Carlsson

Vill du se mer bilder från Tölt on Ice? Besök Galleriet.