Lena Jovén

Pressansvarig Tölt on Ice

Tel. 070-620 09 29
Lena.joven@yahoo.se

7 mars 2018

Tölt on Ice 2018 ännu större

Fler ekipage, mängder av kända namn, en överfull marknadsgata och ett stort publikintresse bäddar för att även årets upplaga av Tölt on Ice i Kungsbacka ishall ska bli en succé. Nu pågår de sista förberedelserna innan tävlingarna den 23-24 mars. Klart är att de tre tidigare årens hittills obesegrade vinnare och champion, Hnokki frá Fellskoti med Jóhann Rúnar Skúlason kommer, liksom regerande världsmästaren Magnús Skúlason och tidigare världsmästaren Vignir Jónason. I år kommer även den svenskfödde hingsten Divar från Lindnäs som redan haft stora framgångar med sin nya danska ryttarinna Julie Christiansen. Kan bli en ny publikfavorit! Det kommer bli tävlingar på hög nivå.

Redan den här helgen drar kvaltävlingarna igång för de lokala ryttare från väst- och ostkusten som har möjlighet att ta sig in bland eliten genom tävlingen Coast to Cost Ice Games.

Den 10 mars hålls första kvaltävlingen i Fotskäls ishall utanför Borås, och 18 mars hålls kvaltävling i Globalhallen i Skärblacka utanför Norrköping. Från dessa två tävlingar kommer 10 stycken ekipage att tävla på fredagen 23 mars i Kungsbacka ishall, där vinnaren går vidare och tar en plats bland stjärnorna i lördagens stora tävling Tölt on Ice.

– I år har vi så många stjärnor bland våra hästar och ryttare att det är omöjligt att säga något om hur det ska gå. Det kommer bli spännande uttagningar och en final i världsklass, det vågar jag lova, säger tävlingsledaren Carina Andersson. Jag sliter dag och natt just nu med alla förberedelser tillsammans med mina medarbetare, men jag ser verkligen fram mot den här helgen!

Program i korthet:

Fredag 23 mars

18.00 – 20.00   Öppen träning på isen
18.00 – 22.00   Utställarna på Marknadsgatan på plats, cafeteria
20.00 – 22.00   Tävling mellan de 10 bästa ekipagen i Coast to Coast ice Games

Lördag 24 mars
10.00                  Ishallen öppnar för publik, Marknadsgatan öppnar
10.00 – 11.00   Öppen träning på isen
12.00                  Tävlingarna börjar, uttagningar
14.45 – 16.00 ca PAUS
16.00 – 20.00   Tävlingar, finaler
20.00                  Ishallen stänger för publik

Biljetter kan köpas genom www.ticketmaster.se/event/486971

Pris: 250 kr (då ingår både fredag och lördag)
Den som bara vill komma på fredagen kan köpa biljett på plats i ishallen för 100 kr.

Vill du ha mer information, eller är intresserad av att vara med på plats under tävlingarna så är du mycket välkommen att kontakta mig på tel 0706-200 929 eller mejl lena.joven@yahoo.se så ordnar jag presspass.

Lena Jovén
Tölt in Ice 2018
Tel 0706-200 929

 

Pressbild: Prisutdelning 2017, segrare Jóhann R Skúlason och på andra plats Vignir Jónason. Foto: Treellphoto

 

7 november 2017

Klart att Jóhann R Skúlason kommer till Tölt on Ice 2018

Lördag 24 mars 2018 är det åter dags för islandshästarna att inta Kungsbacka Ishall för den populära tävlingen Tölt on Ice. Det är fjärde året i rad som tävlingen arrangeras, och alla tidigare år har ishallen varit i det närmaste utsåld med runt 2000 besökare. Under 2017 slog man också rekord på marknadsgatan, med utökat antal utställare och försäljare specialiserade inom islandshästsporten.
 
Det populära ekipaget Jóhann Rúnar Skúlason och Hnokki frá Fellskoti har segrat tre år i rad, och frågan är om de kan försvara detta även en fjärde gång. Klart är att Jóhann R Skúlason kommer, återstår att se vilken häst han väljer att ta med 2018.
 
Biljetter finns att köpa genom www.ticketmaster.se/event/486971
 
För ytterligare information kontakta tävlingsledare Carina Andersson, tel 0704-92 01 64 eller pressansvarig Lena Jovén, tel 0706-200 929.
 
Pressbild: Jóhann R Skúlason och Hnokki frá Fellskoti efter vinsten i Tölt on Ice 2017. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson

27 mars 2017

Hnokki gjorde det för tredje gången!

För tredje året i rad arrangerades i helgen tävlingen Tölt on Ice, en tävling för den nordiska islandshästeliten i Kungsbacka ishall söder om Göteborg. För tredje gången tog också Jóhann Rúnar Skúlason och hans fantastiska häst Hnokki frá Fellskoti hem förstaplatsen i töltfinalen. Med totalpoängen 9,22 tog de hem segern, och slog tvåan Vignir Jónasson med Ivan från Hammarby (8,50). Tredje och fjärdeplaceringen fick samma poäng på 8,45, och domarna fick avgöra att det var Bernt Severinsen från Norge som knappt slog Frederikke Stougaard och därmed knep tredjeplatsen.

Vignir Jónasson tog dock hem segern i fyrgång med Viking från Österåker på poängen 8,33. Tvåa här blev Eyjólfur Thorsteinsson och Hlekkur frá Thingnesi  (7,72) och trea blev Veronica Rauch från Danmark på Garpur fra Höjgaarden (7,50).

I klassen för Young Riders tog Pierre Sandsten-Hoyos hem segern i tölt med Geisli frá Svanavatni (6,89) före Tekla Lindroos och Berserkur frá Stykkishólmi (6,44) och Hannah Österberg med Börkur fra Kleiva (6,11).

Även i år var ishallen i det närmaste utsåld, med närmare 2 000 i publiken. Antalet utställare var större än tidigare år med omkring 35 företag inom islandshästsporten som fyllde marknadsgatan. För att dra runt hela evenemanget fanns också 80 frivilliga funktionärer på plats för att göra allt från att koka kaffe till att se till att de dyra häststjärnorna hade det bra i sina boxar.

”Det är verkligen så roligt att kunna presentera en tävling på den här nivån, där vi i år såg poäng upp till 9,5. Vi har sett så många fina ekipage här den här helgen, och jag vill verkligen tacka både ryttare och publik för den härliga stämning som finns runt Tölt on Ice. Vi ses nästa år!” säger tävlingsledare Carina Andersson.

All information om tävlingen och alla resultat finns på www.toltonice.com

Har du några frågor är du välkommen kontakta tävlingsledare Carina Andersson, tel 0704-92 01 64 eller presskontakt Lena Jovén, tel 0706-200 929.

 

17 mars 2017

Mästare på is

Nu är det bara några dagar kvar till tredje årets upplaga av Tölt on Ice – tävlingen där nordens bästa islandshästryttare möts på is. Det är nu klart att det vinnande ekipaget från de två tidigare åren, Jóhann R Skúlason med den fantastiske hingsten Hnokki frá Fellskoti kommer tillbaka för att utmana en tredje gång. I år blandas de kända namnen också med lokala klubbmästare från sex av Sveriges största islandshästföreningar. Lördag 25 mars möts de alla i Kungsbacka Ishall.

Lördagens stora hästfest tjuvstartar redan på fredagskvällen med en förfest, som ingår i biljetten. Från kl 18.00 den 24 mars kan man se när de stora namnen tränar på isen inför lördagen. Marknadsgatan kommer att vara öppen, och förutom att shoppa finns här också möjligheten att mingla med en del av ryttarna, som t ex Jóhann R Skúlason, Johanna Elgholm, Kristján Magnússon och Louise Löfgren med flera.

Tävlingsdagen den 25 mars öppnar ishallen kl 10.00, och sedan följer en spännande dag med drygt 50 fantastiska ekipage som möts i uttagningarna i Show Fyrgång, Tölt Young Rider och Tölt Elit. Finalerna går under eftermiddag och tidig kväll, och ishallen stänger kl 20.00. Den som vill och har biljett kan sedan fortsätta till Ryttarfesten.

I startfältet hittar man drygt 30 av Nordens bästa islandshästryttare på elitnivå, förutom Jóhann R Skúlason kommer t ex även världsmästaren i tölt T2 Vignir Jónasson och nordiske mästaren i tölt T1 Bernt Severinsen. De utmanas alltså i år även av lokala klubbmästare i grenen T3 från sex av Sveriges största islandshästföreningar. Dessutom tävlar 12 av våra bästa Young Riders, bl a Pierre Sandsten-Hoyos, regerande världsmästare i fyrgång för YR, och Elise Harrysson, svensk mästare YR i stilpass.

”Jag är så stolt att vi på några år har etablerat Tölt on Ice som en intressant tävling både för ryttare och publik här på Västkusten, säger tävlingsledare Carina Andersson. Vi jobbar hårt hela året för att presentera en tävling i världsklass, och det känns fantastiskt att få se de här elitekipagen hos oss.”

All information om tävlingen finns på www.toltonice.com , biljetter kan köpas genom www.ticketmaster.se.

Vill du ha hjälp med pressbiljetter, kontakter eller annat är du välkommen att höra av dig till tävlingsledare Carina Andersson, tel 0704-92 01 64 eller presskontakt Lena Jovén, tel 0706-200 929.

Program:
Fredag 24 mars: ”FÖRFEST TÖLT ON ICE”
18.00 – 22.00
Ishallen och marknadsgatan har öppet.
Öppen träning på isen.
Ca 20.00 Backome Islandshästar, ”Kommande stjärnor från Backome”.
Backome visar ett urval av hästar från sin framgångsrika avel.
Träning med frieser på isen, Sabina Leuchovius.
Möjlighet att mingla med ryttarna på marknadsgatan.
Inträde till fredag kväll ingår i lördagens biljett.

Lördag 25 mars: TÄVLINGSDAG TÖLT ON ICE
10.00 – 20.00
Tölt on Ice, ishallen och marknadsgatan öppnar för besökare.

12.00 Uttagningar:
Show Fyrgång
Young Rider Tölt
Elit Tölt

Frieseruppvisning på isen, Sabina Leuchovius

Finaler:
B-final Elit Tölt
A-final YR Tölt
A-final Show Fyrgång
A-final Elit Tölt

20.00 Ishallen stänger

21.00 Efterföljande RYTTARFEST på Scandic Opalen

Pressbild: Jóhann R Skúlason med Hnokki frá Fellskoti, segrande ekipage Tölt on Ice 2015 och 2016. Fotograf: Sofie Lahtinen Carlsson

2 februari 2017

Topp tre tillbaka på Tölt on Ice!

Snart är det dags för tredje upplagan av Tölt on Ice. Även i år kommer alla de främsta islandshästryttarna i Norden till Kungsbacka ishall för att tävla. De tidigare åren har det varit en hård strid mellan tre ryttare i toppen, och alla tre möts även i år. Kommer Jóhann Rúnar Skúlason att kunna försvara sitt guld när han åter ställs mot regerande världsmästaren i tölt T2 Vignir Jónason och nordiske mästaren i T1 Bernt Severinsen? Det får vi veta lördagen den 25 mars, när ishallen åter fylls av islandshästar, ryttare, utställare och inte minst en kunnig och entusiastisk publik.

Förutom att presentera de stora namnen inom islandshästsporten vill Tölt on Ice även bidra till att nya och mer okända namn får chansen att visa upp sig för en större publik. Därför har man i år också delat ut Wild Cards till de regerande klubbmästarna i grenen T3 i de sju största islandshästklubbarna i Sverige. De som antagit utmaningen är Mette Lund Lindberg (Ófeigur/Norra Skåne), Filippa Hammarlund (Hrimfaxi/Örebro län), Emil Sundström (Landi/Bohuslän), Carina Morén (Frigg/Skaraborg), Jenny Wiström (Stormur/N Stockholm, Uppland) och Ia Hedberg (Gandur/Västra Skåne). Den lokala klubben Vinir för norra Halland och södra Göteborg har tyvärr fått tacka nej, eftersom klubbmästaren befinner sig utomlands i mars

– Jag ser väldigt mycket fram mot Tölt on Ice! Det blir fantastiskt roligt att få starta säsongen tillsammans med elitryttare från hela Norden, säger Mette Lund Lindberg som tävlar för Ófeigur i Skåne.

Tävlingarna kommer att följas och kommenteras från speakerbåset av den internationellt anlitade och kunnige Henning Drath från Tyskland, och Jennifer Erlandsson som blev en av de mest populära deltagarna i 2016 års ”Bonde söker fru”. Jennifer är själv en hängiven entusiast inom islandshästvärlden, och driver och äger Hella Islandshästar i Slöinge i Halland.

– Tölt on Ice visar verkligen upp islandshästen när den är som bäst, paketerat både som tävling och show med magisk känsla. Det vill man inte missa! För mig är det en ära att få vara del av detta urhäftiga evenemang, säger Jennifer Erlandsson.

All information om tävlingarna finns på www.toltonice.com

Biljetter köps genom www.ticketmaster.se

Har du några frågor är du välkommen kontakta tävlingsledare Carina Andersson, tel 0704-92 01 64 eller presskontakt Lena Jovén, tel 0706-200 929.

9 november 2016

Klart med Tölt on Ice för 2017!

Nu är det klart att tävlingen Tölt on Ice kommer tillbaka även 2017. Lördag 25 mars kommer hela den nordiska eliten av islandshästar och ryttare åter till Kungsbacka ishall, söder om Göteborg. Det är också klart att Jóhann Rúnar Skúlason kommer  för att försvara sina två tidigare segrar. Däremot är det fortfarande inte klart om han åter tar med publikfavoriten Hnokki, om det blir hans nya stjärna Thór-Steinn, eller kanske några andra av hans spännande hästar från gården Slippen.

Tölt on Ice blev en succé direkt från start, och de två senaste åren har Kungsbacka ishall varit utsåld under tävlingsdagarna, med drygt 2 000 i publiken. Nästa år blir det åter en koncentrerad tävlingsdag under lördagen, med start vid 12-tiden.

– Idén med Tölt on Ice har från första början varit att erbjuda tävlingar med islandshäst på hög nivå, där man har möjlighet att se stjärnorna från VM, NM och Landsmót på hemmaplan, säger tävlingsledaren Carina Andersson. Vi har fått så mycket positiv respons både från de tävlande och från publiken, så nu har vi laddat om och kör för tredje året!

Biljetterna till Tölt on Ice säljs genom www.ticetmaster.se, och biljetterna släpps tisdag 15 november 2016.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta tävlingsledare Carina Andersson, tel 0704-92 01 64 eller presskontakt Lena Jovén, tel 0706-200 929.

johann-skulason-o-hnokki-toi2016-a%cc%88revarv

Pressbild: Jóhann R Skúlason och Hnokki frá Fellskoti rider ärevarv efter segern i Tölt on Ice 2016. Fotograf: Treellphoto.com

 

 

2 april 2016

Succé för Tölt on Ice!

Det blev favorit i repris när Jóhann Rúnar Skúlason och Hnokki frá Fellskoti återvände till Tölt on Ice i Kungsbacka ishall för att försvara sin seger från förra året. De närmare 2000 i publiken jublade när domarna visade 10:or och en totalpoäng på 9,39 för det populära ekipaget. Jóhann R Skúlason vann även Show Fyrgång på hästen Garpur fra Höjgaarden på poängen 8,33.

Vår svenske världsmästare Vignir Jónasson på Ivan från Hammarby blev i år tvåa i tölten på poängen 8,39. Josefin BirkebroNoi från Brösarpsgården slog sig fram till en fin tredjeplats i A-finalen via sin seger i B-finalen. Det var genomgående mycket hög klass på alla ekipage, och publiken hejade fram både lokala favoriter och internationella världsstjärnor.

I Show Fyrgång segrade alltså Jóhann R Skúlason och Garpur, följd av norska Christina LundÁlfur frá Selfossi (8,00) och Eyjólfur ThorsteinssonHlekkur frá Thingnesi (7,84).

I klassen för Young Riders blev det dubbelt danskt i toppen genom Frederike StougårdBörkur frá Sólheimum (7,56) och Kristian Tofte AmboTónn frá Olofsbergi (7,17). På tredje plats kom vår svenske världsmästare Pierre Sandsten-HoyosGeisli frá Svanavatni (6,94).

Nytt för i år var en kvaltävling på fredagskvällen där västkusten mötte östkusten och där man kämpade om sex platser i lördagens startfält. Här segrade Marcus LjungqvistFrá från Stenholmen (7,33) för östkusten före Linnea VasBródir fra Slippen (7,00) för västkusten. För fullständiga resultatlistor se www.toltonice.com/live.

– Jag är otroligt nöjd med hela helgen, från fredagens spännande kval till Hnokkis magiska 10:or i finalen. Att få uppleva dessa fantastiska topphästars prestationer tillsammans med närmare 2 000 i publiken ger en energi och glädje som man tar med sig länge, säger tävlingsledaren Carina Andersson.

Har du några frågor eller behov av bilder är du välkommen kontakta Lena Jovén, tel 0706-200 929 eller mejl lena.joven@yahoo.se

Huvudsponsor

advertisement

Grensponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement

Övriga sponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement