Coast to Coast Ice Games

Coast to Coast Ice Games

2 deltävlingar – en på västkusten och en på östkusten. Topp fem från respektive tävling kommer bjudas in att tävla i en final på fredag kväll den 23 mars i Kungsbacka ishall – kvällen innan Tölt in Ice! Segraren i Coast to Coast Ice Games kommer att få en startplats på lördagens TÖLT ON ICE!

 

10 mars – West Coast Ice Games, deltävling 1

Fotskäl Ishall
Läs mer här: https://www.facebook.com/events/130753780930309/

 

18 mars – East Coast Ice Games, (Dyggur istölt), deltävling 2

Globalhallen Skärblacka
Läs mer här: https://www.facebook.com/events/481916795537231/

Tölt on Ice 2017

Tölt on Ice 2017

Tredje gången gillt, och vilken fest det blev! Vi lyckades även den här gången levererar toppryttare och hästar i världsklass på isen. Att få se Hnokki på vår is igen var inget vi trodde när vi började planeringen för ett drygt halvår sedan – att han ihop med Jóhann Skúlasson sedan lyckades försvara sin titel för 3e året i rad är en enastående prestation för motståndet var det minsann inget fel på! Även i Young Rider-klassen fick vi se många fina prestationer och fin ridning. Vann gjorde Pierre Sandsten-Hoyos och Geisli frá Svanavatni. Fyrgången vanns av Vignir Jónasson och Viking från Österåker med poängen 8.33(!). Gåshudsvarning mer än en gång denna dag kan man säga!

Redan på fredagen smygstartade vi Tölt on Ice med en ”förfest”. Många var det som ville fynda hos våra fantastiska utställare. I år fanns det inte mindre är 36 st utställare i ishallen – nytt rekord! Där kunde man handla allt ifrån isländskt garn och godis till sadlar och ridbyxor samt testa på både djupvågsbehandling och Soul body fusion. Fredagen bjöd även på en härlig uppvisning av vår huvudsponsor Backome som visade morgondagens stjärnor från den egna aveln. Hästar vi garanterat kommer få se mer av i framtiden!

Inget utav det här hade varit möjligt utan två viktiga faktorer:
Våra sponsorer – som gör Tölt on Ice möjligt och ger tävlingen den status som den har fått!
Våra eldsjälar och funktionärer – alla slitvargar som gör jobbet – arrangörsgruppen från nystartade föreningen Hrafna-Flóki och delar av föreningen Vinir samt alla de funktionärer som väljer att jobba med oss! Utan er hade det inte blivit något Tölt on Ice! Stor eloge till er alla, fortsätt brinna!

Nu vilar vi våra batterier ett tag och sen kör vi igång planeringen inför TOI 2018. På återseende i mars 2018!

Foto: Lollo Treell

För återblickar av Tölt on Ice 2017 – gå in i vårt Galleri och frossa i härliga bilder! De kan ses om och om igen!

Fredag kväll i bilder

Fredag kväll i bilder

Fredagkvällen bjöd på en smygtitt inför vad som komma ska under lördagens tävling. Oj oj oj säger vi bara…. Det här kommer bli något helt särskilt! 🙂 Som ”grädde på moset” fick vi se en helt fantastisk uppvisning av Breeder of the Year 2016 – Backome samt två hästar från Vignirs egna avel – Sundabakka. Vilka hästar! Sååå imponerande! Se och njut!

Foto: Sofie Lahtinen CarlssonJurgis Rodin

Förfest och kommande stjärnor från Backome

Förfest och kommande stjärnor från Backome

För dig med biljett till Tölt on Ice kommer det vara fritt fram att besöka arenan redan under fredag kväll (24 mars), då kör vi ”Förfest Tölt on Ice”! Det kommer vara öppen träning på isen mellan kl. 18-22 och vår gedigna marknadsgata kommer att vara öppen liksom cafét! På marknadsgatan kommer du kunna mingla med ryttare som Jóhann Rúnar Skúlason, Siggi Oskarsson, Johanna Elgholm, Louise Löfgren samt Bernt och Gabriella Severinsen! Som en bonus kommer ”Breeder of the year 2016” – Backome Islandshästar bjuda på en uppvisning med sina kommande stjärnor på isen (ca kl. 20). Du kan läsa mer om Backome här.

Hästar som kommer att visas:

The Kings are back!

The Kings are back!

Vi har den stora glädjen att kunna meddela att det nu är 100% bekräftat att kungen av Tölt on Ice – Hnokki fra Fellskoti kommer för att försvara sin titel för 3e året i rad! Tillsammans med minst lika fantastiska Jóhann Rúnar Skúlason  har ekipaget varit oslagbara i Kungsbacka ishall! Är det någon som kommer kunna utmana the Kings of Tölt on Ice?! Det är den stora frågan – detta blir en upplevelse du inte vill missa!

Speakers 2017

Speakers 2017

Vi har åter igen den stora glädjen att välkomna superproffset Henning Drath till Tölt on Ice. Hennings stämma har vi hört i högtalarna på många stora internationella islandshästevenemang så som VM och NM. I grunden är Henning journalist och kommer från Tyskland. Han driver islandshästportalen www.isibless.de, är domare och arbetar som PR-konsult. Vid sin sida kommer han i år att ha ingen mindre än svenska islandshästprofilen Jennifer Erlandsson! Jennifer är journalist, domare och gårdsägare. Flertalet kanske även känner igen henne från TV-programmet ”Bonde söker fru”? Varmt välkomna till Tölt on Ice säger vi till denna superduo!

Vad är väl en tölt på isen utan en natt på dansgolvet?

Vad är väl en tölt på isen utan en natt på dansgolvet?

Ingenting såklart! Missa inte den fabulösa, fantastiska, utomordentliga, suveräna ryttarfesten!

Vi kommer att bjudas på en härlig buffé med massor av godsaker som mättar magen. I priset ingår även ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ. Sedan finns det såklart en hel bar redo med fler förfriskningar.

Under kvällen kommer vi att få se en fantastisk salsashow i sambans tecken med möjlighet att själva få äntra scenen och dansa en rumba om man så vill. Sist men inte minst kommer vår DJ Hebbe att pumpa upp tempot på dansgolvet!

Var ska vi vara? Då Scandic Mölndal renoverar sin restaurang + att vi numer inte riktigt ryms där så har vi bokat in oss på systerhotellet Scandic Opalen och deras festvåning. För oss som bor på Scandic Mölndal och skall på festen kommer det såklart finnas transport dit.

Festen startar kl 21.00 och showen kl 23.00. Bussar avgår från Scandic Mölndal mellan kl 21.00-22.00. Missar man dem så kan man lätt kliva på en spårvagn eller en ta en taxi.

Så plocka fram dansskorna och fjäderboan, för den 25 mars kommer det hetta till på dansgolvet kan vi lova!

Varmt välkomna!

Pris: 300 kr/biljett.
Åldersgräns: 18 år (eller 16 år i målsmans sällskap)
Biljetter kan köpas i entrén till ishallen – kontanter eller Swish går bra.
Frågor: info@toltonice.com

Wild Card Invitation

Wild Card Invitation

Nyhet 2017! Förutom att presentera de stora namnen inom islandshästsporten vill Tölt on Ice också gärna bidra till att nya och mer okända namn får visa upp sig för en större publik. Den här gången delar vi därför ut särskilda ”Wild Cards”. En inbjudan har gått ut till de sex största islandshästklubbarna i Sverige, där den regerande klubbmästaren i grenen T3 bjuds in att delta i en av årets roligaste, tuffaste och mest prestigefyllda tävlingar på is, inför en stor och entusiastisk publik! De klubbar som fått inbjudan till sin T3-mästare är Hrimfaxi, Vinir, Landi, Frigg,  Stormur och Gandur. Hoppas ni antar utmaningen!

Huvudsponsor

advertisement

Grensponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement