Summering Tölt on Ice 2018

Summering Tölt on Ice 2018

Fjärde gången gillt? Ja, så skulle man kunna säga för Jóhann Rúnar Skúlason och Hnokki frá Fellskoti. I storartad stil vann de både fyrgången (8.67) och tölt-klassen (9.33!)! Ett fantastiskt ekipage som får det att se så lekande lätt ut! Hatten av Jóhann – man kan inte bli annat än imponerad och årets Feather Price Senior var välförtjänt!

Vignir och Hera – Show fyrgång

 

Bernt & Terna

Glada pristagare!

Det fanns även många andra stjärnor i ishallen denna dag! Oerhört imponerande var de två (snart) 6-åriga stona Hera från Backome (tvåa i fyrgången med poängen 8.22) och Terna fra Kleiva (trea i tölten med poängen 8.33), snyggt visade av Vignir Jónasson och Bernt Severinsen. Dessa två ston kommer vi garanterat få se mycket mer av i framtiden! Bland topp 3 i respektive gren kan också nämnas Vignir Jónasson – denna gång på Viking från Österåker som slutade tvåa i tölten med poängen 8.39 samt danskan Stina LarsenKara fra Slippen som blev trea i fyrgången med poängen 7.89. Vår egen stjärna (och en av initiativtagarna till Tölt on Ice) – Kristján ”Stjani” Magnússon red till sig en plats i A-finalen i Tölt Elit tillsammans med den oerhört maffiga Hervar frá Hamarsey. Han slutade på en mycket välförtjänt 5e plats med finfina poängen 8.00! Way to go Stjani!

Pierre Sandsten-Hoyos

Pierre och Sjór & Elsa & Kopar, Tölt YR

I ungdomsklassen vann Pierre Sandsten-Hoyos på nya hästen Sjór frá Oddgeirshólum. De var i en klass för sig och vann med poängen 7.78. Tvåa blev norskan Caroline Gleditsch HolstadSálmur fra Ytra-Skördugili (6.83) och trea blev Charlotta RydinRodi frá Gardi (6.72). Pierre vann även Feather Price för sin fina ridning. Det ska bli kul att få följa detta ekipage kommande säsong.

Finnur & Tryggvi, B-final Tölt

 

Det var MÅNGA fina ekipage denna dag! Totalt 79 starter. Vill du se alla resultat så klicka här.

Henning kör vågen

Henning Drath är en riktig stämningshöjare i speakerbåset och i år fick han hjälp av blixtinkallade Johannes Larsson som gjorde ett superbt jobb! På isen hade vi 5 st FEIF-domare som fick äran att dela ut både 9’or och 10’or och då måste det ju vara roligt på jobbet!

På marknadsgatan fanns det 34 utställare (nytt rekord!) och bredden av utbudet var stort. Vi tror och hoppas att både utställare och shoppare var lika nöjda 🙂

Våra sponsorer gör det möjligt att kunna arrangera en tävling i den här klassen. Stort tack till dom! De flesta har hängt med alla 4 år! Du ser dom här på hemsidan, besök gärna deras hemsidor!

Ca 1500 personer kom och var med och skapade den magiska stämningen i ishallen. Ett 70-tal funktionärer gjorde ett superjobb (tack, tack, tack!)!

Vi är en sammansvetsad kärna med en riktig eldsjäl till tävlingsledare i Carina. Vi känner alla en stor stolthet över detta evenemang och tycker att slitet är värt det 🙂

Tölt on Ice kommer nu att ta en paus, det blir ingen tävling nästa år. Men vi lämnar ändå dörren öppen för att det kan bli någon form av tävling även 2019.

ett stort tack till var och en av er som var med och gjorde Tölt on Ice till vad det blev! På återseende!

Foto: Sofie Lahtinen Carlsson

Vill du se mer bilder från Tölt on Ice? Besök Galleriet.

Info till dig som besöker Tölt on Ice

Info till dig som besöker Tölt on Ice

I år är det väldigt rörigt runt ishallen pga bygge av ny simhall. Parkeringsmöjligheterna kommer vara begränsade. Vi rekommenderar att ni samåker, parkerar närmare centrum eller ännu hellre åker kommunalt. Via denna länken ser du vilka förbindelser som går till ishallen.

Även inne i ishallen har det byggts om(!). Det kommer därför vara extra trångt i restaurangen på våning 2.  Maten kommer dock vara lika god! 

För er som har köpt biljetter till ryttarfesten kan det vara bra att veta att Scandic Mölndal är kontantfritt, dvs endast betalning med kort i baren.

Tjoho! Nu åker vi!  

Förfest med Coast to Coast Ice Games

Förfest med Coast to Coast Ice Games

Precis som förra året kommer du med biljett till Tölt on Ice bjudas in till förfest redan på fredagskvällen (23 mars). I år spetsas kvällen med finalen i Coast to Coast Ice Games (där vinnaren får en plats i lördagens Tölt on Ice! För dig utan biljett till lördagen kostar det 100 kr i entré (betalas på plats).

Fredag 23 mars
18.00 Ishallen öppnar för besökare, marknadsgatan öppnar.
17.30-18.00 Isen är öppen för provridning
18.00-18.15 Spolning av isen
18.15- ca 19.00 Coast to Coast Ice Games uttagning T3
Ca 19.00-19.30 Isen är öppen för provridning
19.30-20.00 Coast to Coast Ice Games final + prisutdelning
Vinnaren vinner en plats till morgondagens Tölt on Ice!
20.00-22.00 Öppen träning på isen

22.00 Ishallen stänger för dagen!

Om Coast to Coast Ice Games:
Den 10 mars hålls första kvaltävlingen i Fotskäls Ishall och den andra kvaltävlingen är den 18 mars i Globalhallen Skärblacka, Norrköping. I från dessa två tävlingar kommer ca 20 st T3-ekipage att få tävla på fredagen den 23 mars i Kungsbacka ishall, vinnaren kommer att få en plats i Elit-Tölt på lördagens Tölt On Ice!

För mer info besök: https://www.facebook.com/coasttocoasticegames/

Klubbmästarna i T3

Klubbmästarna i T3

För andra året i rad bjuder vi in de regerande klubbmästarna i T3 från Sveriges 6 största föreningar. I år är det Ann Kruse (Landi), Caroline Sandberg (Vinir), Emilie Adolfsson (Ófeigur), Thérese Tengelsen (Hrimfaxi), Matilda Larsson (Frigg) samt Jenny Wiström från Stormur, som redan var inbjuden pga sina resultat från SM. Lycka till!

De kommer tillbaka!

De kommer tillbaka!

DE ÄR FORTFARANDE OBESEGRADE – de har vunnit Tölt On Ice 2015, 2016 och 2017 och nu kommer de tillbaka! Vi är ofantligt stolta över att kunna meddela att Jóhann Rúnar Skúlason och den makalösa töltfantomen Hnokki fra Fellskoti kommer till Tölt on Ice för fjärde gången!! Ännu mer spännande är att se om NÅGON kommer kunna slå dom! Vad tror ni?? Vi är GALET förväntansfulla!

Du missar väl inte det unika tillfället att se detta magiska ekipage igen? Har du inte redan köpt biljett till årets häftigaste islandshästevenemang så är det hög tid NU! Du gör det HÄR.

Ryttarfest på Scandic Mölndal

Ryttarfest på Scandic Mölndal

I år är vi väldigt glada över att återigen kunna arrangera den populära ryttarfesten på Scandic Mölndal – ryttarhotellet! I priset ingår en smaklig italiensk buffé samt ett glas vin/öl eller alkoholfritt alternativ. Det kommer bjudas på underhållning och DJ Hannes kommer se till att dansgolvet fylls med dansglada ryttare! Tölt on Ice ryttarfester brukar vara mycket populära så vi rekommenderar er verkligen att köpa biljetter i god tid till denna fest! Begränsat antal biljetter till försäljning.

Åldersgräns: 18 år (16 år i målsmans sällskap).
Pris: 300 kr
Biljettköp sker via Ticketmaster.

Är du intresserad av att boka ett rum på Scandic så har vi ett bra erbjudande! Läs mer här.

Coast to Coast Ice Games

Coast to Coast Ice Games

2 deltävlingar – en på västkusten och en på östkusten. Topp fem från respektive tävling kommer bjudas in att tävla i en final på fredag kväll den 23 mars i Kungsbacka ishall – kvällen innan Tölt in Ice! Segraren i Coast to Coast Ice Games kommer att få en startplats på lördagens TÖLT ON ICE!

 

10 mars – West Coast Ice Games, deltävling 1

Fotskäl Ishall
Läs mer här: https://www.facebook.com/events/130753780930309/

 

18 mars – East Coast Ice Games, (Dyggur istölt), deltävling 2

Globalhallen Skärblacka
Läs mer här: https://www.facebook.com/events/481916795537231/

Tölt on Ice 2017

Tölt on Ice 2017

Tredje gången gillt, och vilken fest det blev! Vi lyckades även den här gången levererar toppryttare och hästar i världsklass på isen. Att få se Hnokki på vår is igen var inget vi trodde när vi började planeringen för ett drygt halvår sedan – att han ihop med Jóhann Skúlasson sedan lyckades försvara sin titel för 3e året i rad är en enastående prestation för motståndet var det minsann inget fel på! Även i Young Rider-klassen fick vi se många fina prestationer och fin ridning. Vann gjorde Pierre Sandsten-Hoyos och Geisli frá Svanavatni. Fyrgången vanns av Vignir Jónasson och Viking från Österåker med poängen 8.33(!). Gåshudsvarning mer än en gång denna dag kan man säga!

Redan på fredagen smygstartade vi Tölt on Ice med en ”förfest”. Många var det som ville fynda hos våra fantastiska utställare. I år fanns det inte mindre är 36 st utställare i ishallen – nytt rekord! Där kunde man handla allt ifrån isländskt garn och godis till sadlar och ridbyxor samt testa på både djupvågsbehandling och Soul body fusion. Fredagen bjöd även på en härlig uppvisning av vår huvudsponsor Backome som visade morgondagens stjärnor från den egna aveln. Hästar vi garanterat kommer få se mer av i framtiden!

Inget utav det här hade varit möjligt utan två viktiga faktorer:
Våra sponsorer – som gör Tölt on Ice möjligt och ger tävlingen den status som den har fått!
Våra eldsjälar och funktionärer – alla slitvargar som gör jobbet – arrangörsgruppen från nystartade föreningen Hrafna-Flóki och delar av föreningen Vinir samt alla de funktionärer som väljer att jobba med oss! Utan er hade det inte blivit något Tölt on Ice! Stor eloge till er alla, fortsätt brinna!

Nu vilar vi våra batterier ett tag och sen kör vi igång planeringen inför TOI 2018. På återseende i mars 2018!

Foto: Lollo Treell

För återblickar av Tölt on Ice 2017 – gå in i vårt Galleri och frossa i härliga bilder! De kan ses om och om igen!

Fredag kväll i bilder

Fredag kväll i bilder

Fredagkvällen bjöd på en smygtitt inför vad som komma ska under lördagens tävling. Oj oj oj säger vi bara…. Det här kommer bli något helt särskilt! 🙂 Som ”grädde på moset” fick vi se en helt fantastisk uppvisning av Breeder of the Year 2016 – Backome samt två hästar från Vignirs egna avel – Sundabakka. Vilka hästar! Sååå imponerande! Se och njut!

Foto: Sofie Lahtinen CarlssonJurgis Rodin

Huvudsponsor

advertisement

Grensponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement advertisement

Guldsponsorer

advertisement advertisement

Övriga sponsorer

advertisement advertisement advertisement advertisement